BIF 2020 - TOURS

KONAK KNEGINJE LJUBICE

Konak Knjeginje Ljubice je jedna od nekoliko očuvanih građevina iz doba prve vladavine Kneza Miloša Obrenovića.
Konak je građen u periodu od 1829. i 1831., po dizajnu Hadži Nikole Živkovića, zvaničnog kneževog arhitekte. Muzej Grada Beograda i Turistička Organizacija Beograda Vas pozivaju na proslavu slave u Konak Knjeginje Ljubice na proslavu slave u nedelju 14. marta sa početkom u 14h karte - tickets.rs.

| saznajte više ...

PROGRAM:

TOURS

MESTO:

Konak Kneginje Ljubice

ADRESA:

Kneza Sime Markovića 8

DATUM:

14.3.2020.

VREME:

10:00 - 17:00

FRANCUSKA - IRSKA RAGBI

Pridružite nam se u Three Carrots IRISH Pub-u poslednjeg dana turnira 6 nacija u ragbiju.

Ispratite uživo sva 3 meča:
Vels - Škotska u 15:15,
Italija - (mala) Engleska u 17:45,
 jedina i neponovljiva,
Francuska - Irska u 20:00. Aller les verts.

| saznajte više ...

PROGRAM:

TOURS

MESTO:

Three Carrots

ADRESA:

Kneza Miloša 16

DATUM:

14.3.2020.

VREME:

15:00

IRSKI PRŽENI DORUČAK

Pridružite nam se na tradicionalnom irskom doručku na Dan Svetog Patrika, 17. marta, koji specijalno za BIF priprema partner festivala, restoran Smokvica. Pridružite se Ircima širom sveta koji tog dana slave mir, radost i ponovno rođenje, u ime sveca zaštitnika Irske, Svetog Patrika.

| saznajte više ...

PROGRAM:

TOURS

MESTO:

SMOKVICA

ADRESA:

Gospodar Jovanova 45

DATUM:

17.03.2020.

VREME:

11:00

PEŠAČKA TURA DORĆOLOM

Dorćol je svakako jedan od najstarijih delova grada a samim tim možda i najzanimljiviji.

Njegovu istoriju možemo pratiti još od rimskog kastruma, preko turskog i jevrejskog naselja do savremenog doba. Dorćol obiluje najrazličitijim pričama i uvek je bio inspiracija onima koji tu žive.

| saznajte više ...

PROGRAM:

TOURS

MESTO:

City Library

ADRESA:

Knez Mihajlova 56

DATUM:

17.03.2019.

VREME:

12:30

STREET ART PEŠAČKA TURA

Beograd je trenutno jedan od najatraktivnijih gradova u Evropi što se tiče ulične umetnosti.
Ako niste navikli da tokom šetnji obratite pažnju I na neka manje očigledna umetnička dela I tako otkrijete drugo lice ovog grada, pođite u šetnju sa nama.

| saznajte više ...

PROGRAM:

TOURS

MESTO:

ŠIROM GRADA

ADRESA:

Maršala Birjuzova 16

DATUM:

19.3.2020.

VREME:

14:00 - 2.5h

MUZEJ IVE ANDRIĆA

Muzej posevećen nobelovcu i jednom od najbitnijih jugoslovenskih pisaca, Ivi Andriću, osnovan je 1976. godine i nalazi se na Andrićevom vencu br. 8. Na ovoj adresi je živeo sa svojom suprugom i za njima je ostalo nekoliko autentičnih i očuvanih prostorija, uključujući i Andrićev kabinet u kome je stvarao svoja dela.

| saznajte više ...

PROGRAM:

TOURS

MESTO:

Muzej Ive Andrića

ADRESA:

Andrićev Venac 8

DATUM:

Svim danima osim ponedeljkom

VREME:

10:00 - 17:00

MUZEJ PAJE JOVANOVIĆA

Paja Jovanović je bio slavni srpski slikar koji je živeo avanturističkim stilom života, tokom koga je bio veoma plodan kao stvaralac. Ova tvrdnja je lako dokaziva uvidom u preko 800 eksponata njegove zaostavštine.

Među njegovim najpoznatijim radovima su Seoba Srba, Proglašenje Dušanovog Zakonika i Kićenje Mlade.

| saznajte više ...

PROGRAM:

TOURS

MESTO:

Muzej Paje Jovanovića

ADRESA:

Kralja Milana 21, 4 Sprat

DATUM:

Petak, Subota, Nedelja

VREME:

10-18:00, 10-17:00, 10-14:00

AKTUELNOSTI

OTKAZAN BIF 2020

Budući da se nažalost nalazimo usred sve veće opasnosti po javno zdravlje (pandemija virusa Covid 19) u Evropi a sada i u Srbiji, Vlada je najavila niz zdravstvenih i drugih mera kao što su zatvaranje pojedinih graničnih prelaza, zabrana okupljanja više od 100 ljudi u zatvorenom prostoru te najava sve većeg  broja mera opreza. Gotovo preko noći, naši partneri počinju da zatvaraju svoje prostorije, a smanjuje se i opšte interesovanje za događaje poput naših, tako da smo morali da donesemo tešku odluku da otkažemo ovogodišnji 8. Beogradski Irski festival.

OTKAZAN KONCERT HOTHOUSE FLOWERS

Zbog zabrane javnih skupova u zatvorenim prostorijama i dodatnih mera opreza usled širenja korona virusa COVID-19 koje je proglasila Vlada Republike Srbije, otkazuje se koncert irskog benda HOTHOUSE FLOWERS zakazan za petak 13. Mart 2020 u Bitefartcafeu.

Uskoro ćemo vam dati detaljnije informacije vezane za povraćaj novca kupljenih ulaznica.

HOTHOUSE FLOWERS PROMO AKCIJA ZA DAN ŽENA

Organizator koncerta je odlučio da povodom predstojećeg Dana žena omogući svim kavaljerima da povedu svoju bolju polovinu na koncert – od danas do ponedeljka 9.marta na svim prodajnim mestima Ticket Visona i online www.tickets.rs moći će da se kupi ’’ulaznica za dvoje’’ po posebnoj promotivnoj ceni od 2.000,00 RSD.

BIF FAN PASS

BIF FAN PASS
Dostupne od danas za samo 2500 RSD (€22) na Tickets.rs
Vidite sve !!
Od 13 do 22 Marta - koncerti, Filmovi, Pozorište, razgovori i otvaranje.

The European Union is Serbia’s n°1 supporter: main political and economic partner, largest trade actor, first investor and biggest donor.
This is also true for creative industries, which are essential for our economy and society. In Serbia, they have the potential to boost competitiveness, productivity, employment and sustainable economic growth, enabling Serbian entrepreneurs to participate in a growing global economy.

read more...

For this we have to thank the festival’s director, Mr. Jas Kaminski, and his team, whose vision, commitment and energy have driven Belgrade Irish Festival to continued success year after year. Jas’s remarkable curation of Belgrade Irish Festival has not only raised the profile of Ireland in Serbia but has carefully balanced this with providing a platform for contemporary Irish artists to be recognised and celebrated internationally.

read more...

MAPA DESAVANJA