DŽEJMS ERLI

Hektični i eklektični urbani pejzaž Beograda sa kontrastima novog i starog, modernog i oronulog, je ispunjen sjajnim primerima street art-a i grafita koji Beograd trenutno čine jednim od najprivlačnijih prestonica Evrope. Ova vrlo živa scena dobiće još jednu prinovu koja će sa sigurnošću postati jedan od zaštitnih znakova Beograda. Mural na 180m kvadratnih u samom centru grada oslikaće irski street art umetnik Džejms Erli.

Erli je umetnik koji je od 1997. godine bio deo irske graffiti scene gde je imao priliku da nauči kako da konstruiše velike formate i kako da se igra sa ekspresijom i improvizacijom. U istom periodu je pohađao Nacionalni koledž za umetnost i dizajn a kasnije je završio osnovne studije za vizuelnu komunikaciju. Iako je prestao da radi svoje slike bez dozvole ostao je u street art-u jer smatra da ne postoji ništa što može da zameni direktnu komunikaciju sa publikom na ulici. Osim toga njegova umetnost je snažno obeležena njegovim umetničkim nasleđem. Naime porodica Earley je tokom tri generacije kreirala i proizvodila vitraže koji i danas krase neke od najznačajnijih sakralnih objekata u Irskoj i Velikoj Britaniji.

Njegov stil je stoga kombinacija principa i tehnika naučenih kroz graffiti kulturu i street art s jedne strane, i tradicije i tehnika naučenih kroz iskustva njegovih predaka koji su radili vitraže, s druge strane. Autor je najvećeg murala u Irskoj koji predstavlja celokupna fasada Blooms hotela u Dablinu koji se nalazi u popularnom kraju Templ Bar.

Tokom 2018. godine u Dablinu je održana njegova prva samostalna izložba ‘Things Fall Apart’ na kojoj su prikazane njegove kreacije inspirisane vitražima i street art-om.

Otkrivanje murala - 19. mart 2020. 16:30h


PROGRAM:

STREET ART

MESTO:

NA OTVORENOM

ADRESA:

Maršala Birjuzova 16

DATUM:

11-19.03. 2020.

VREME:

10:00-16:00H

PODELITE NA:

AKTUELNOSTI

OTKAZAN BIF 2020

Budući da se nažalost nalazimo usred sve veće opasnosti po javno zdravlje (pandemija virusa Covid 19) u Evropi a sada i u Srbiji, Vlada je najavila niz zdravstvenih i drugih mera kao što su zatvaranje pojedinih graničnih prelaza, zabrana okupljanja više od 100 ljudi u zatvorenom prostoru te najava sve većeg  broja mera opreza. Gotovo preko noći, naši partneri počinju da zatvaraju svoje prostorije, a smanjuje se i opšte interesovanje za događaje poput naših, tako da smo morali da donesemo tešku odluku da otkažemo ovogodišnji 8. Beogradski Irski festival.

OTKAZAN KONCERT HOTHOUSE FLOWERS

Zbog zabrane javnih skupova u zatvorenim prostorijama i dodatnih mera opreza usled širenja korona virusa COVID-19 koje je proglasila Vlada Republike Srbije, otkazuje se koncert irskog benda HOTHOUSE FLOWERS zakazan za petak 13. Mart 2020 u Bitefartcafeu.

Uskoro ćemo vam dati detaljnije informacije vezane za povraćaj novca kupljenih ulaznica.

HOTHOUSE FLOWERS PROMO AKCIJA ZA DAN ŽENA

Organizator koncerta je odlučio da povodom predstojećeg Dana žena omogući svim kavaljerima da povedu svoju bolju polovinu na koncert – od danas do ponedeljka 9.marta na svim prodajnim mestima Ticket Visona i online www.tickets.rs moći će da se kupi ’’ulaznica za dvoje’’ po posebnoj promotivnoj ceni od 2.000,00 RSD.

BIF FAN PASS

BIF FAN PASS
Dostupne od danas za samo 2500 RSD (€22) na Tickets.rs
Vidite sve !!
Od 13 do 22 Marta - koncerti, Filmovi, Pozorište, razgovori i otvaranje.

The European Union is Serbia’s n°1 supporter: main political and economic partner, largest trade actor, first investor and biggest donor.
This is also true for creative industries, which are essential for our economy and society. In Serbia, they have the potential to boost competitiveness, productivity, employment and sustainable economic growth, enabling Serbian entrepreneurs to participate in a growing global economy.

read more...

For this we have to thank the festival’s director, Mr. Jas Kaminski, and his team, whose vision, commitment and energy have driven Belgrade Irish Festival to continued success year after year. Jas’s remarkable curation of Belgrade Irish Festival has not only raised the profile of Ireland in Serbia but has carefully balanced this with providing a platform for contemporary Irish artists to be recognised and celebrated internationally.

read more...

MAPA DESAVANJA