NONO ZONA IZLOŽBA FOTOGRAFIJE

Tokom nemačke okupacije Francuske između 1940. i 1944., teritorija koju je kontrolisao kolaboracionistički Višijevski režim bila je nazivana ‘la zone non occupée’ (slobodna zona), te je od strane francuskog Pokreta Otpora nazvana ‘the nono zone’.

Nakon izdaje koja se desila njegovoj jedinici u Pokretu Otpora, irski pisac Semjuel Beket je napustio Pariz 1942., i krenuo put planine Vokluz koja se nalazi na jugu Franscuske. Ostao je tamo do kraja rata, aktivno podržavajući Pokret Otpora.

Vrlo je malo podataka o njegovom izgnanstvu jer ne postoje nikakvi vizualni zapisi, ali je to iskustvo svakako ključno za formiranje estetike koju je pretočio u svoje buduće stvaralaštvo.

Iznedreno u manjkavosti i savremenoj anksioznosti, ovo delo je stvarano u tim izbegličkim predelima. Ovaj rad je bio tema Najdželovog MFA (Master rada u likovnoj umetosti) za koji je dobio najveću ocenu 2019., od strane Univerziteta Ulster.

Beket u Francuskoj, Najdžel Svon predavanje 17.3. 15:00


PROGRAM:

BEKET

MESTO:

UK Stari Grad

ADRESA:

Kapetan Mišina 6a

DATUM:

16.-30.3.2020.

VREME:

Otvaranje Izložbe 16.3. - 17:00H

PODELITE NA:

AKTUELNOSTI

OTKAZAN BIF 2020

Budući da se nažalost nalazimo usred sve veće opasnosti po javno zdravlje (pandemija virusa Covid 19) u Evropi a sada i u Srbiji, Vlada je najavila niz zdravstvenih i drugih mera kao što su zatvaranje pojedinih graničnih prelaza, zabrana okupljanja više od 100 ljudi u zatvorenom prostoru te najava sve većeg  broja mera opreza. Gotovo preko noći, naši partneri počinju da zatvaraju svoje prostorije, a smanjuje se i opšte interesovanje za događaje poput naših, tako da smo morali da donesemo tešku odluku da otkažemo ovogodišnji 8. Beogradski Irski festival.

OTKAZAN KONCERT HOTHOUSE FLOWERS

Zbog zabrane javnih skupova u zatvorenim prostorijama i dodatnih mera opreza usled širenja korona virusa COVID-19 koje je proglasila Vlada Republike Srbije, otkazuje se koncert irskog benda HOTHOUSE FLOWERS zakazan za petak 13. Mart 2020 u Bitefartcafeu.

Uskoro ćemo vam dati detaljnije informacije vezane za povraćaj novca kupljenih ulaznica.

HOTHOUSE FLOWERS PROMO AKCIJA ZA DAN ŽENA

Organizator koncerta je odlučio da povodom predstojećeg Dana žena omogući svim kavaljerima da povedu svoju bolju polovinu na koncert – od danas do ponedeljka 9.marta na svim prodajnim mestima Ticket Visona i online www.tickets.rs moći će da se kupi ’’ulaznica za dvoje’’ po posebnoj promotivnoj ceni od 2.000,00 RSD.

BIF FAN PASS

BIF FAN PASS
Dostupne od danas za samo 2500 RSD (€22) na Tickets.rs
Vidite sve !!
Od 13 do 22 Marta - koncerti, Filmovi, Pozorište, razgovori i otvaranje.

The European Union is Serbia’s n°1 supporter: main political and economic partner, largest trade actor, first investor and biggest donor.
This is also true for creative industries, which are essential for our economy and society. In Serbia, they have the potential to boost competitiveness, productivity, employment and sustainable economic growth, enabling Serbian entrepreneurs to participate in a growing global economy.

read more...

For this we have to thank the festival’s director, Mr. Jas Kaminski, and his team, whose vision, commitment and energy have driven Belgrade Irish Festival to continued success year after year. Jas’s remarkable curation of Belgrade Irish Festival has not only raised the profile of Ireland in Serbia but has carefully balanced this with providing a platform for contemporary Irish artists to be recognised and celebrated internationally.

read more...

MAPA DESAVANJA